ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ...

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων



Αμερικανικής εμπνεύσεως παγκόσμια ημέρα, που σύντομα έλαβε διεθνείς διαστάσεις και σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες. Στόχος της είναι να κινητοποιήσει παιδιά και νέους από 5 έως 25 ετών, που προσφέρουν κοινωνικό έργο καθημερινά μέσα από την εθελοντική προσφορά. 

 Μία ημέρα που οι νέοι αλλάζουν τον κόσμο...

 Οφείλουμε λοιπόν, να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την αξία του εθελοντισμού, να μεταβιβάσουμε την προσφορά, την αλληλεγγύη, την ενεργό συμμετοχή, την αλληλοβοήθεια και το δημοκρατικό διάλογο ως αξίες που θα αποτελέσουν στάση ζωής, ένα εργαστήρι πολιτισμού που θα καταδικάσει την αδιαφορία απ’ όπου και αν προέρχεται. 
Εκτός από μοχλός ευαισθητοποίησης των νέων, ο εθελοντισμός μπορεί να λειτουργήσει ως καλειδοσκόπιο ευκαιριών, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Σημαντικό για την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού στους νέους είναι η αποσύνδεσή του από την αμειβόμενη εργασία και η αύξηση της σχέσης του κοινωνικού κεφαλαίου με την συμμετοχική συμπεριφορά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μέσα από μια συνολική θεώρηση των θεσμών.
Ο ρόλος του εθελοντισμού στην κοινωνία των πολιτών, των ενεργών πολιτών είναι η διοχέτευση του ελεύθερου χρόνου του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. 
Τα "Καθαρά Χέρια" ευχαριστούν όλους τους εθελοντές που με συνεχή ζήλο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στηρίζοντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης σαπουνιού.
 
Copyright © 2013 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Design by FBTemplates | BTT